Student Team NL

Article in Dutch only.

Van 9-14 juni 2020 vindt het WK wielrennen en mountainbiken voor studenten weer plaats. Dit keer in ons eigen land, in Nijmegen. Wil jij mee strijden om de regenboogtruien en medailles op de weg of op de mountainbike, lees dan hieronder hoe je in aanmerking kunt komen om geselecteerd te worden!

WK wielrennen voor studenten – achtergrond
Onder de vlag van de FISU (internationale sportkoepel voor studenten) worden om het jaar wereldkampioenschappen georganiseerd in tientallen verschillende sporten. Wielrennen en mountainbiken maken ook deel uit van de FISU WK-kalender. In 2016 was dit op Filipijnen en in 2018 was het WK in Portugal. De Nederlandse ploeg kent een succesvolle historie, met vele overwinningen.

Wedstrijden en programma
De volgende wedstrijden worden verreden in de week van 9-14 juni 2020:

Road Bike Competition
• Individual time trial – 19,9 km (women), 28,7 km (men)
• Road race – 90,6 km (women), 135,9 km (men)

Mountain Bike Competition
• XCE – Knock-out format. Rondje van 700 m
• XCO – Ronde van 5,8 km
Meer informatie over de disciplines en parcoursen: https://www.wucc2020.com/athletes/competition/

Nederlandse selectie
De Nederlandse delegatie wordt afgevaardigd door Studentensport Nederland, gesteund door de KNWU. Nederland mag een team uitzenden van 6 mannen en 6 vrouwen voor de weg onderdelen en 6 mannen en 6 vrouwen voor de MTB-wedstrijden. Deelnemers moeten studeren (HBO/WO), zijn geboren tussen 1-1-1995 en 31-12-2002 én koersen op minimaal elite/belofte niveau.
De KNWU voorziet de Nederlandse delegatie van de benodigde nationale tenues. Gezocht wordt momenteel naar een begeleidingsteam.

Kosten
Tijdens het verblijf op het WK, word je van 9-14 juni ondergebracht in het rennershotel waar alle delegaties verblijven. Alle maaltijden worden verzorgd in het deelnemersrestaurant. De totale kosten bedragen €70,- per dag. Daarnaast betaal je ook een eenmalige FISU fee van €20,- wat het totaal op €370,- brengt voor deelname. De kosten voor deelname zijn voor rekening van de deelnemer, maar de ervaring leert dat deelnemers dat via hun onderwijsinstelling, persoonlijke sponsoren of crowdfunding doorgaans grotendeels terug kunnen krijgen. Als je deel uit wilt maken van de Nederlandse ploeg, ben je bereid zelf zorg te dragen voor deze kosten.

Meedoen?!
Denk jij een gooi te kunnen doen naar een mooie uitslag én ben jij bereid om zelf zorg te dragen voor je deelnamekosten? Stuur dan voor 17 april 2020 een mail naar topsport@studentensport.nl met daarin de volgende gegevens:
– Voor- en achternaam
– Geboortedatum
– Onderwijsinstelling
– Licentienummer/UCI ID
– Aan welk(e) onderdeel/onderdelen wil je deelnemen

Na 17 april start de KNWU met het maken van de selectie. De selectie wordt door de bondscoach gemaakt mede op basis van uitslagen en ranking UCI/KNWU. Uiterlijk 1 mei wordt de selectie bekend gemaakt aan alle (potentiële) deelnemers.

Heb je vragen over de procedure, richt je dan tot Max van Veen van SSN Topsport, via topsport@studentensport.nl